Airless spuitwerk

Airless Spuitwerk

Een korte uitleg van deze  applicatie

Airless verfspuit is anders als de wel bekende verfspuit. Bij de Airless verfspuit wordt de verf namelijk onder hoge druk (25 tot 200 bar, afhankelijk van het product) en zonder luchtmantel door een spuitopening geperst. Door de verf door de nauwe spuitopening te persen, wordt de verf verneveld. U kunt een Airless verfspuit ook wel vergelijken met een tuinslang waar u uw duim op houdt. Hoe kleiner de opening onder uw duim, des te fijner het water wordt verneveld.

Deze manier van afwerking is vele malen mooier en strakker dan met de kwast/roller. Binnenshuis is het verplicht om met watergedragen producten te werken, bewust bezig zijn met de groene belevenis.

Dit kan zowel binnen als buiten. 

Het verwerken van lakproducten gebeurd met de toepassing “Lucht ondersteunt”. De product straal wordt opgesloten door een luchtstroom, hierdoor is er 80% minder spuitnevel. In de buitenlucht is dit zeer belangrijk, niemand wil dat de wijde omgeving vol ligt met spuitnevel. De weersomstandigheden beïnvloeden natuurlijk alles.

Latex spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepastDit is ook dé oplossing, voor een mooie gladde latexlaag op glad stucwerk. Bij het traditioneel rollen van latex ontstaat er altijd een lichte structuur van de roller op nieuw glad stucwerk. Airless latex spuiten op een gladde ondergrond is de hoogst mogelijke afwerking en is volledig glad, zonder structuur op het stucwerk.

In veel situaties, kan het latex spuiten ook worden toegepast op structuur ondergronden zoals spack of spachtelputz of reeds gerolde wanden. Deze structuur ondergrond blijft dan hetzelfde en wordt dan met latex spuiten voorzien van een nieuwe frisse laag latex. Op elke ondergrond spuiten wij altijd twee lagen latex en impregneren wij het stucwerk om de zuiging van de plafonds en wanden op te heffen. In het afplakken en maskeren van alle kozijnen, ramen, trappen etc. gaat veel tijd zitten. Dit is tevens een secuur werk omdat er strak gewerkt moet worden langs raamkozijnen en deurposten.